contact
 
     
 

home | motortrips | oude motortrips | leuke links | leuke hotels | leuke evenementen

Andreasberg Duitsland - mei 2014
Andreasberg - Duitsland mei 2014  

3 Daagse trip Andreasberg Duitsland - mei 2014

9 Mei ging het weer naar het mooie Sauerland in Duitsland.Bestemming Hotel Der Holländer in Andreasberg, sinds 2012 gerund door Henny en Janny " aus Holland". Ooit was dit hotel de dorpsschool. Nu dus een heel leuk, mooi, gezellig hotel waar je als motorrijder, fietser of wandelaar goed terecht kunt.

Het ging na de koffie en gebak in Hotel De Witte Bergen aan de A1 richting Arnhem, Oberhausen en niet ver daarna van de snelweg af richting lunch in Dulmen-Merfeld. Het weer? Was erger verwacht maar we gingen droog weg met wind en wolken dus eigenlijk goed motorweer hoor. Dus lekker gelunched, veel schnitsels en patat en daarna weer op de bok, verder volgens alweer een uitstekend voor opgezette route door Pieta en Michel over binnendoor weggetjes, door mooie landschappen en leuke dorpjes. Na de lunch wat spettertjes regen gehad maar, tot aankomst in het hotel rond half vijf, mocht dat geen naam hebben. Al met al een gezellige eerste dag.

Zaterdag begon de dag voor velen wel zo rond half acht met opstaan en toen we naar buiten keken: wat schetste onze verbazing??? Blauw in de lucht met witte wolken. Dan maar snel ontbijten (goed geregeld ontbijt door onze gastheer/vrouw) en snel op weg voor een leuke trip. Wel weer in verschillende groepen daar de groep anders te groot was en daarbij zijn de interesses natuurlijk ook verschillend. Ook onze belgische vrienden, de twee Martine's en Patrick en Eric, hadden zich vrijdag al bij ons gevoegd maar deze gingen met z'n vier toeren. Dan een groep rustige toerders en een groep snellere jongens. Net voor de lunch kregen we toch regen entijdens de lunch werd dit erger dus werd er door velen besloten om vanuit de lunch de garmins en de tomtommen rechtstreeks richting hotel in te stellen.Deze mensen zouden dan zo rond drie uur terug zijn om lekker te relaxen of te kaarten of even bij te slapen. Piet en Mies en Rob en Astrid hadden de gedachte: we zijn gekomen om motor te rijden dus dat is dan ook wat we gaan doen. Pieta zat bij Michel achterop en had een kaart voor zich en zo hebben wij vieren toch nog een leuke route gereden met achteraf bijna geen regen meer.
Bij de Erdersee zagen wij op een gegeven moment een huis op zijn kop. Dit was zo gebouwd en als attractie te bezichtigen.Helemaal bovenaan hingen ook de fietsen,kruiwagen en tafels,stoelen en planten op zijn kop. Zelfs de receptie was op zijn kop gebouwd.
Echt heel leuk om te zien.

Daarbij kwam het toeval dat we op een gegeven moment bij een kruising de vier Belgen voorbij zagen stuiven
dus wij er achteraan en zo hebben we met ons achten het laatste stuk samen gereden en waren wij pas rond vijven terug. Douchen, omkleden en natuurlijk sommigen ook opmaken en nog even voor het diner naar de bar voor gezellig een drankje en na babbelen. Na het eten weer de bar in en het leuke was dat deze zaterdagavond de uitzending van het eurovisie songfestival was. Ook
Nederland deed weer eens mee na de voorrondes te zijn doorgekomen dus dat werd op een groot beeldscherm in de bar opgezet. Nou niet verwacht maar toch zo uitgepakt: Nederland kreeg zoveel punten dat ze op een gegeven moment maar 11 punten achter stonden op Oostenrijk. Maar die kreeg toen 12 punten en Nederland niets en daarna werd het verschil steeds ietsjes groter en was
dit verschil met nog drie landen te stemmen groter dan 36 punten dus was de uitslag daar. Oostenrijk eerste en Nederland tweede. Goede prestatie. en nu naar bed. Half één.

Zondag alweer de terugrij dag. Het had de hele nacht behoorlijk gespookt qua wind en regen maar vanochtend was het wel droog. De wind was er nog. Na het ontbijt de motoren uit de garages pakken en klaar zetten voor vertrek. Kamers leeg, sleutels ingeleverd en afscheid genomen van Henny en Janny maar ook van de jonge dame van
de bediening. Zeer goed gedaan. Nog wel even de groepsfoto doen en op weg naar thuis. Bij het hotel afscheid nemen van de Belgen en van de mannen die meteen de snelweg op vliegen en dan geht’s los met een groep die volgens de terugreis route gaat rijden.
De lunch in Werl-Hilbeck ging niet door daar het vol was en er ook niet gereserveerd was omdat vorig jaar velen al voor de afgesproken lunch de groep hadden verlaten. Maar niet getreurd 100 meter verder was een delicatesse Bäckerei waar het goed eten was. Broodjes met beleg maar boven alles heeeeel veeeeel lekkernijen. Koekjes, taart, cake enzovoort. Tot dan onder de hemel niets aan de hand. Nog steeds droog en zelfs een zonnetje. Maar na delunch kregen we toch wat donkere luchten en buien. Nog even gestopt voor de regenpakken aan en na een mini bui leek het weer op te klaren maar uiteindelijk werd het toch erger en erger en uiteindelijk hielden we het niet meer droog vanaf zo’n 70 kilometer voor Oberhausen. En wat een wind hebben we gehad zeg. Ontzettend harde wind met soms echte
windvlagen dus goed het stuur vast en niet te dicht bij de berm rijden met wind van links want soms werd je echt wel even naar rechts geblazen. Na de laatste tankstop meteen afscheid genomen van elkaar waarna ieder zijn weg rechtstreeks naar huis kon vervolgen. De meesten zijn vanaf half vijf veilig thuis gekomen. En we zien nu al weer uit naar de volgende trip.

Rob en Astrid Keijzer

 

 

 

 

 

 

 

Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
 
bekijk alle fotoalbums & verslagen

Les Saisies 2016
Les Saisies 2016

Italie 2015
Italie 2015
Sauerland 2016
Sauerland 2016

Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
mei 2015

Treis Karden - Bike Inn
Treis Karden - Bike Inn
april 2015

Schotland 2014
Schotland 2014
Classic Bike Weekend - juli 2014
Classic Bike Weekend
juli 2014
Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
mei 2014
Treis Karden - Bike Inn
Treis Karden - Bike Inn
april 2014
VALENCIA MOTO GP NOVEMBER 2013

Valencia - MOTO GP - november 2013

Ieper - april 2014
NIEUW
Ieper - Belgie
april 2014

fotoalbum - Belgische Ardennen - september 2012
Belgische Ardennen
september 2012

Vakantie Frankrijk
juni 2012

CBX toertocht
juli 2012


Bike Inn Treis Karden - mei 2012
Bike Inn Treis Karden
mei 2012

Ieper
april 2012

Italie
juni 2011

Krautscheid
september 2011
Treis-Karden - mei 2011
verslag
Bike Inn - Treis-Karden
mei 2011
CBX - 6 cilinder toertocht - 29 mei 2011
verslag
CBX - toertocht
29 mei 2011
ieper weekend - Belgie - april 2011
verslag
Ieper weekend
Belgie - april 2011

Schotland - juni - 2010
verslag Schotland
juni 2010

Eifelweekend september 2010
verslag Eifelweekend
september 2010


verslag
Eifelweekend
mei 2010
Fotoalbum
verslag
Italie
juni 2009
Fotoalbum
verslag
Winterberg
september 2009

CBX weekend
juni 2009

Waxweiler
mei 2009


Vianden
september 2008


CBX trip
september 2008


Willingen
mei 2008


CBX weekend
juni 2008
Classic Bike
Weekend
juli 2007
Clervaux
september 2006

Eifel Nurburgring

Engeland
juli 2004

Noordkaap 2006
deel 1

Route des
Grandes Alpes
2007

Vianden
mei 2007

Waxweiler
september 2007
Noordkaap 2006
deel 2
Piet & Mies