contact
 
     
 

home | motortrips | oude motortrips | leuke links | leuke hotels | leuke evenementen

Treis-Karden - Bike Inn - mei 2011
Fotoalbum - algemeen

Lang weekend naar Bike-Inn in Treis-Karden
verslag Astrid - Robbie

Na lang wachten, i.v.m. het voor de gvb-ers 9 maanden van te voren aanvragen van de benodigde vrije dagen, was het dan zover.Vroeg op en verzamelen maar bij pompstation de Lucht, om van daaruit, na een stukje snelweg, al snel de geweldig uitgezette heen route naar Bike-Inn te rijden. Op deze eerste dag prachtig weer met volop zon. De route ging o.a. langs St. Joost, Schinnen, Schin op Geul en Wittem alwaar de koffiestop was, uiteraard met vlaai. Van daaruit op naar de lunch en dit ging via Epen, Vaals en het Drielandenpunt. Stukje België en dan Duitsland in. Prachtige wegen en weggetjes, dorpjes, landerijen en bossen. Na de lunch in Einruhr snel weer verder want we zouden vandaag, in ieder geval voor de Almere bewoners, zo'n 417 kilometer rijden. Weer door het mooie Cochem gereden en na afgetankt te hebben aankomst in ons hotel. Mooie kamers, een leuke bar en tuin/terras met uitzicht op de wijnvelden. Onder leiding van een nederlands echtpaar was het de eerste avond grieks eten.

Dag twee: alles mag niets moet. Er werd gegroepeerd in drieën voor weer een zonnige motordag. De snelle
rijders, de tourmotoren en de shoppers gingen zo ongeveer met elkaar op pad. Daar het weer voor vandaag echt prachtig was en voor de zaterdag iets minder zou worden werd er besloten om de barbecue, gepland voor zaterdag, vrijdagavond al te houden. En inderdaad wat een weertje. Een hele gezellige avond gehad. Er was genoeg vlees en bijbehorend barbecue eten zoals de welbekende groenten, fruit, salades, brood en sausen. Dag drie kon je je opgeven voor een bochtentraining in de ochtend. Gegeven door de eigenaar van het hotel.

Weer kon ieder mee gaan met welke groep hij of zij dan ook wilde en onze lieve Pieta zou een stukje gaan rijden, met wie maar mee wilde, tot aan de lunch en die zou dan weer in Treis-Karden zijn i.v.m. het oppikken van de lesmotoren. Nel was met een groep een mooie route van het hotel gaan rijden en de bedoeling was dat Pieta deze route na de lunch tegengesteld zou gaan doen om elkaar weer ergens
tegen te komen. Helaas zat het weer even niet mee want de ploeg van Nel kreeg behoorlijk wat water te verduren en we besloten om op een kilometer of twintig van Treis-Karden van de route af te gaan en rechtstreeks naar het hotel te gaan. Aankomst kwart over drie waarna ieder het zijne kon doen.
Wandelingetje maken. Nog een late lunch pakken of in de gezellige bar hangen. s' Avonds heerlijk schnitsel gegeten, met dank aan het bevriende hotel aan de overkant voor het bakken. Even het eten laten zakken middels een wandeling naar het kruis op de berg achter het hotel.Terug vond Iemand een dvd van de Toppers 2007 en die werd opgezet. Ook onze vrienden uit België waren hier "erg fier" op. Er werd mee gezongen en gedanst.

Zondag weer naar huis. Helemaal binnendoor tot de tankstop in Lechenich. Vrij snel de bekende duitse 61 op en bij Nijmegen Nederland in. Op de 61 kon een ieder zich op bepaalde stukken even lekker uitleven en Alfons kon zijn gereviseerde blok even uitproberen samen met Michel. Een klein ploegje hardrijders was van start gegaan om niet eerder te stoppen dan bij de grens behoudens de gelimiteerde stukken natuurlijk. En Rob en As gingen af en toe achter een duitse BMW of Porsche aan. Vanaf de grens naar de late lunch in Nieuw Bergen. Zoals gewoonlijk was dit weer lunch/avondeten gezien het tijdstip. Kwart over drie. Snel lieten de voetballiefhebbers niets onbenut om de stand van de wedstrijd Ajax om het landskampioenschap te weten te komen. Velen gingen na het eerste stukje rijden hun eigen snelweg op dus: afscheid nemen bij het restaurant. Wat was dit weer snel gegaan die vier dagen. Als iets gezellig is en je geniet op en top dan gaat het ook snel. Dank aan Piet en Mies voor al het geregel en onderhandelen voor de koffiestops en
lunches. Bedenk dat ze eerst de route uitzetten op papier/Garmin. Dit met de auto gaan rijden en daarna nogmaals op de motor voor eventuele knelpunten op te lossen. Wat een werk. Chapeau ! Gelukkig geen ongelukken of pech gevallen onderweg. We hopen dat iederéén het naar zijn/haar zin heeft gehad, wij in ieder geval wel. We leven al weer naar de volgende tocht toe.

Groetjes Robbie - Astrid

Bochten Training
Onze Belgische vrienden met Alfons en Dennis bij de Ludolfs,bekend van de televisie
 
Lang weekend naar Bike-Inn in Treis-Karden
 
bekijk alle fotoalbums & verslagen

Les Saisies 2016
Les Saisies 2016

Italie 2015
Italie 2015
Sauerland 2016
Sauerland 2016

Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
mei 2015

Treis Karden - Bike Inn
Treis Karden - Bike Inn
april 2015

Schotland 2014
Schotland 2014
Classic Bike Weekend - juli 2014
Classic Bike Weekend
juli 2014
Andreasberg Duitsland
Andreasberg Duitsland
mei 2014
Treis Karden - Bike Inn
Treis Karden - Bike Inn
april 2014
VALENCIA MOTO GP NOVEMBER 2013

Valencia - MOTO GP - november 2013

Ieper - april 2014
NIEUW
Ieper - Belgie
april 2014

fotoalbum - Belgische Ardennen - september 2012
Belgische Ardennen
september 2012

Vakantie Frankrijk
juni 2012

CBX toertocht
juli 2012


Bike Inn Treis Karden - mei 2012
Bike Inn Treis Karden
mei 2012

Ieper
april 2012

Italie
juni 2011

Krautscheid
september 2011
Treis-Karden - mei 2011
verslag
Bike Inn - Treis-Karden
mei 2011
CBX - 6 cilinder toertocht - 29 mei 2011
verslag
CBX - toertocht
29 mei 2011
ieper weekend - Belgie - april 2011
verslag
Ieper weekend
Belgie - april 2011

Schotland - juni - 2010
verslag Schotland
juni 2010

Eifelweekend september 2010
verslag Eifelweekend
september 2010


verslag
Eifelweekend
mei 2010
Fotoalbum
verslag
Italie
juni 2009
Fotoalbum
verslag
Winterberg
september 2009

CBX weekend
juni 2009

Waxweiler
mei 2009


Vianden
september 2008


CBX trip
september 2008


Willingen
mei 2008


CBX weekend
juni 2008
Classic Bike
Weekend
juli 2007
Clervaux
september 2006

Eifel Nurburgring

Engeland
juli 2004

Noordkaap 2006
deel 1

Route des
Grandes Alpes
2007

Vianden
mei 2007

Waxweiler
september 2007
Noordkaap 2006
deel 2
Piet & Mies